Wanneer je een magazine in de winkel ziet liggen, denk je er waarschijnlijk niet over na wat er allemaal is gebeurd om dit magazine in de winkel te laten verschijnen. Het maken van een magazine is een interessant proces dat door de jaren heen op veel manieren nog makkelijker en sneller is gemaakt. Meer weten? Hier lees je alles over het proces van een magazine laten maken.

Het start met de inhoud

Het begint natuurlijk allemaal met het creëren van de inhoud. Bij de meeste magazines is er sprake van een duidelijke doelgroep, waardoor het mogelijk is om telkens nieuwe onderwerpen te bedenken waarmee je de doelgroep aanspreekt. Het is erg belangrijk om de inhoud van tevoren te bepalen: dit gebeurt vaak door middel van meetings en vergaderingen. Zodra duidelijke is wat iedereen zijn taak is, gaat iedereen aan de slag.

Bij een magazine hoort niet alleen het maken van mooie foto’s, maar ook het schrijven van goede artikelen. De verschillende teksten in een magazine worden allemaal op tijd aangeleverd. Meestal maakt een magazine gebruik van een speciaal programma zoals InDesign waarmee je al een beeld krijgt van de vormgeving. Zodra het hele document opgevuld is en alles is in orde, gaat het document naar de drukker.

Naar de drukker

Het document moet qua vormgeving helemaal in orde zijn, omdat er anders wellicht bij het drukken fouten worden gemaakt. Daarom wordt een programma als InDesign gebruikt, omdat je op deze manier al een voorbeeld ziet van hoe het magazine eruit komt te zien in de juiste formaat. Ook moeten de foto’s in het magazine van topkwaliteit zijn, zodat deze er ook in het magazine zelf zeer goed uit zien. Vanaf de drukker gaat het magazine door naar de winkels waar ze verkocht worden.

Het is ook mogelijk om zelf een magazine te maken: er zijn tal van online programma’s waarmee dit te realiseren is. Voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de mogelijkheden van een magazine.

Door Redactie