Er zijn binnen een bedrijf heel veel verschillende soorten functies. Er zijn soms functies waarvan je bijna vergeet hoe belangrijk ze eigenlijk zijn, omdat ze ervoor zorgen dat iedereen in een bedrijf optimaal functioneert. Een van deze functies is die van netwerkbeheerder. Wat doet een netwerkbeheerder precies en wat is andere belangrijke informatie die je moet weten over deze functie? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de functie netwerkbeheerder.

De functie netwerkbeheerder

Een netwerkbeheerder is een persoon die zorg heeft voor het computernetwerk van een bedrijf tijdens de dagelijks werkzaamheden. De netwerkbeheerder zorgt voor het beheer en de veiligheid van een computernetwerk. Een dergelijk netwerk bestaat uit servers, netwerkapparaten, kabels en werkstations. Je bent als netwerkbeheerder verantwoordelijk voor technische verbindingen, maar ook voor het oplossen van problemen. Daarnaast help je medewerkers met het gebruik van het netwerk.

Een andere naam voor netwerkbeheerder is systeembeheerder. Je hebt in bij deze functie verschillende extra taken. Denk hierbij aan de implementatie van software en hardware in de onderneming.

Hoe wordt je netwerkbeheerder?

Je wordt netwerkbeheerder wanneer je de opleiding Informatica hebt gedaan. Met een bachelor- of masterdiploma kun je bij tal van bedrijven aan de slag als netwerk- of systeembeheerder. Een netwerkbeheerder is zelfstandig en flexibel, maar heeft ook een technische aanleg en een analytisch denkvermogen. Het is daarnaast een teamspeler en is gericht op het behalen van resultaat.

Als netwerkbeheerder verdien je in 2021 tussen de €3.015 en €4.080 bruto. Gemiddeld gezien verdienen de meesten rond de €3.545 bruto per maand. Hoe hoger de opleiding, hoe hoger het salaris. Dit zijn echter gemiddelde bedragen die per bedrijf kunnen verschillen. Het is wel een indicatie van een mogelijk salaris.

Een baan vinden als netwerkbeheerder

Ben je geïnteresseerd in de functie netwerkbeheerder of heb je jouw opleiding afgerond en zoek je naar een afwisselende baan? Dan is het zeker mogelijk om aan de slag te gaan als netwerkbeheerder. Het is heel gemakkelijk om snel te zien waar op dit moment vacatures gelden voor deze functie. Zo kun jij bepalen waar je aan de slag wilt gaan.

Door Redactie