Lang achter een bureau zitten is niet goed voor het lichaam: dat is uit meerdere onderzoeken gebleken. Toch is er een manier waarop je wel lange tijd achter een bureau kunt werken, zonder dat je jouw lichaam hier hinder van ondervindt. Dit is te realiseren met een zit-sta bureau. Wat is een zit-sta bureau en wat zijn hier de voordelen van? Dat lees je hier

Een zit-sta bureau is een bureau dat je heel eenvoudig in hoogte kunt verstellen. DIt betekent dat je er zowel achter kunt zitten als kunt staan. Hiermee heb je de mogelijkheid om af te wisselen tijdens het werken.

Dit zijn de voordelen van een zit-sta bureau

Met welke voordelen krijg je te maken wanneer je een zit-sta bureau aanschaft? Er zijn een aantal redenen waarom het de moeite waard is een dergelijk bureau te kopen. De belangrijkste voordelen lees je in onderstaand overzicht:

  1. Voorkom rugklachten: bij het staan heeft je wervelkolom een meer natuurlijke houding dan wanneer je zit. De evenwichtige verdeling tussen wervels in de onderrug zorgt ervoor dat je veel minder snel last krijgt van rugklachten;
  2. Productiever: bij staan zijn je hersenen actiever en dit betekent dat staand werken je stimuleert: dit zorgt er weer voor dat de productiviteit toeneemt.
  3. Makkelijker weglopen: wil je ervoor zorgen dat je tijdens het werken een beweegmoment pakt? Dit doe je een stuk sneller wanneer je toch al staand aan het werk  bent. Je bent hiermee een stuk gezonder bezig.
  4. Minder snel ziek: staand werken is actief werken en wanneer je dit afwisselt met zittend werken, kun je heel wat vervelende kwalen voorkomen.

Wissel af tussen zitten en staan

Met een zit-sta bureau heb je veel meer mogelijkheden in het creëren van een productieve werkomgeving en in het krijgen en behouden van een gezond lichaam. Wissel het staan af met het zitten: je kunt het bureau met veel gemak omhoog en omlaag plaatsen. Hierdoor kost het niet veel tijd en ben je in staat optimaal te profiteren van alle voordelen. Een zit-sta bureau wordt bij steeds meer bedrijven populair, maar ook voor een thuiskantoor is dit perfect.

Door Redactie